ART URBÁ
SANT MARTÍ
22. OCTUBRE 2014
El projecte Transversal: Art Urbà Sant Martí s’ha desenvolupat entre els mesos de gener i octubre de 2014 a diferents espais públics, equipaments educatius i centres culturals del Districte de Sant Martí.
Durant el dia 22 d’octubre, Transversal: Art Urbà Sant Martí es presenta sobre la forma de taula de sessió tècnica xerrada i, inaugura l’exposició que fa memòria als diferents projectes desenvolupats durant aquest any.
+ + +
10-14h:SESSIÓ TÈCNICA*
Sessió adreçada a tècnics d’institucions públiques i entitats relacionades amb l’àmbit de l’art urbà.
14-16h DINAR
16h CONCLUSIONS SESSIÓ TÈCNICA*
presentació conclusions workshop
Per a aquesta sessió tècnica caldrà inscripció prèvia al mail: arturba@bcn.cat o bé al tel. 933161056.
17h PRESENTACIÓ TRANSVERSAL I ALTRES ENTITATS
Presentació d’experiències de gestió i promoció de l’art urbà
Un project de District Sant Martí Amb la participació de les entitats: Associació RebobinArt, Associació Cultural Difusor, Taller Escola Barcelona (TEB), Associació Artixoc, Associació Enrotlla’t.
Entidats invitades: Kognitif, La Escocesa.
18H TAULA RODONA
Philadelphia. A càrrec de Todd W. Bressi. Muralarts Program.
Lisboa. A càrrec de Silvia Camara / Miguel Carrelo Patrimonio cultural. Camara Municipal de Lisboa.
Barcelona. A càrrec de (Xavier Olivella). Institut Municipal del Paisatge Urbà i Qualitat de Vida. Ajuntament de Barcelona.
20h INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ TRANSVERSAL i INTERVENCIÓ D’ART MURAL
+ + +
Transversal: Art Urbà Sant Martí ha volgut ser un laboratori de proves per a l’art urbà com una expressió cultural que requereix de la seva normalització en l’espai públic, que és el seu principal suport i mitjà de difusió.
L’espai públic és un escenari de gestió complexa per la multiplicitat d’interessos , percepcions i mirades que hi conflueixen. És l’espai on es mostra amb tota la seva franquesa els fonaments d’aquest concepte tan valorat però de tan difícil conformació com és la convivència.
Aquest projecte ha tingut l’única pretensió de ser un camp d’experimentació cap a noves maneres de gestionar la intervenció artística al carrer en un territori determinat com és el del Districte de Sant Martí. Buscant noves fórmules per a establir unes condicions d’actuació dels artistes i creadors en espais prèviament definits i acordats (ja sigui amb propietaris en el cas d’espais privats com d’idoneïtat en el cas dels espais públics).
Buscant noves estratègies per donar a conèixer a la voluntat respectuosa amb el seu entorn urbà més proper, per una banda, al mateix temps que és expressió (i en alguns casos qüestionament) de la nostra realitat social.
Trobar un model propi que consolidi aquesta “normalització” de l’art urbà a la ciutat és un trajecte que comporta proves, rectificacions, avenços (en ocasions menys agosarats dels desitjables), pedagogia i, sobretot, voluntats.
Aquesta exposició està organitzada a partir de dos grans blocs. El primer té la voluntat de posar en context, d’enumerar les nombroses iniciatives per a la promoció de l’art urbà que han tingut lloc a Barcelona en els darrers anys i quins han estat els principals protagonistes.
El segon bloc és una presentació dels projectes fruit de “Transversal”. Una iniciativa que ha d’aportar noves idees i propostes cap a la cerca del model propi que ha de tenir Barcelona a l’hora d’afrontar la normalització i implantació de l’art urbà.
* Per participar a aquesta sessió tècnica caldrà inscripció prèvia al mail arturba@bnc.cat o bé al tel. 93 316 10 56